Vinkkejä juhlien kuvaamiseen

Luvassa on isot juhlat ja olet lupautunut kuvaamaan. Olipa kyseessä häät, syntymäpäiväjuhlat tai ylioppilasjuhlat, kannattaa huomioida muutamia asioita, jotta juhlista saa taltioitua tunnelmia monipuolisesti ja elävästi.

Päivän varsinainen sankari on tietenkin tärkeimmässä osassa ja hänestä pitää saada monia erilaisia kuvia lähikuvista kokovartalokuviin. Voit ottaa sekä poseerauskuvia että spontaanimpia tilannekuvia, joista voi tulla todella mieleenpainuvia, jos pysyt tarkkana ja tilanteiden tasalla. Kuvista tulee ehdottomasti aidompia ja voit vangita suuriakin tunteita, kun olet kuvannut ihmisiä heidän huomaamattaan.

On hyvä kokeilla erilaisia kuvia eri etäisyyksiltä ja vaihdella pysty- ja vaakasuunnan välillä. On tärkeää huomioida myös kiinnostavat yksityiskohdat. Vihkisormukset ovat tietenkin ehdoton yksityiskohta häissä, mutta lisäksi morsiamella voi olla upeita koruja tai sulhasella näyttävä rannekello. Pöydässä voi olla upea kakku ja hienoja kukka-asetelmia. Kaikkiin tällaisiin yksityiskohtiin on varmasti panostettu juhlia suunniteltaessa, joten niiden tallentamista kuviinkin varmasti arvostetaan ja yksityiskohdat pääsevät todella oikeuksiinsa lähikuvissa.

Muista myös ottaa yhteiskuvia vieraista, varsinkin jos koolla on enemmän sukua pitkien matkojen päästä. He eivät ehkä näe toisiaan kovin usein, joten yhteisistä kuvista muodostu tärkeitä muistoja. Niitä kuvia katselee varmasti mielellään vielä vuosikausien päästä.

Ikuista myös yleisempää tunnelmaa ja juhlatilaa laajemmin. Näissä yleiskuvissakin on kuitenkin hyvä ottaa kuviin mukaan ihmisiä, jotta ne tuntuvat eläviltä ja ympäristö saa jäädä taustalle täydentämään kokonaisuutta.