Erotu Instagramissa erikoistumalla

Instagramin suosio jatkaa kasvuaan, päivittäisiä aktiivisia käyttäjiä on jo 500 miljoonaa ja kuukausittain palvelua käyttävien määrä on jo miljardin käyttäjän luokkaa. Kuvia palveluun ladataan tällä hetkellä yli 100 miljoonaa päivässä.

Miten siis voisi erottua tästä jättimäisestä massasta ja löytää omat seuraajansa? Ehkä kaikkein paras vinkki suositun Instagram-tilin luomiseen on erikoistua ehkä hyvinkin kapeaan aiheeseen ja luoda oma niche-seuraajakunta.

Kannattaa siis panostaa etukäteen siihen, että löytää jonkin aihealueen, joka kiinnostaa sinua itseäsi ja josta todella pidät. Instagramissa on edustettuna mitä erilaisimpia erikoisalueita, joille löytyy miljoonien käyttäjien joukosta kyllä seuraajia. Ja tunnisteet auttavat samasta asiasta kiinnostuneita löytämään kuvasi ja tilisi.

Instagramin suosituimmat aiheet liittyvät matkailuun, ruokaan, muotiin, kauneuteen ja hyvinvointiin, mutta sieltä löytyy periaatteessa ihan kaikenlaisille asioille vihkiytyneitä tilejä. Aiheena voivat olla yhtä hyvin pieteetillä tehdyt cosplay-asut, netin suloisimmat bulldogit tai vaikkapa toinen toistaan upeammat kellokuvat hashtagilla #watchesofinstagram.

Alkuvaiheessa ehkä on vielä aikaa kokeilla ja ottaa erilaisia ja erityyppisiä kuvia, jotta löytää oman tyylinsä. On erityisen tärkeää olla autenttinen ja oma itsesi. Kun on löytänyt jotakin, josta todella pitää sekä sisällön että tyylin kannalta, kannattaa pitää siitä kiinni.

Kun haluat houkutella seuraajia, he päättävät yleensä hyvinkin nopeasti onko Instagram-tilisi seuraamisen arvoinen. Ehkä he päätyvät näkemään yhden kuvasi hashtag-tunnisteen kautta ja pitävät siitä niin paljon, että vilkaisevat profiiliasi. Sinulla on siis pieni hetki aikaa tehdä vaikutus ja se onnistuu parhaiten luomalla yhdenmukainen tyyli ja ehkä myös värimaailma.